Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

PHILIP MORRIS -ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ :ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3943/2011,ΑΡΘΡΟ 47,ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6.

Η μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία στον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα έπραξε τα αυτονόητα.
Από τις 4 Απριλίου 2011,έχει στείλλει επιστολή και έχει γνωστοποιήσει προς όλους τους συνεργάτες της διανομείς, τα θεσμοθετημένα ποσοστά του λιανεμπορίου.Ώς ηγέτιδα εταιρεία,είναι η πρώτη που έκανε ένα βήμα για την ομαλοποίηση της διανομής καπνικών στον κλάδο του λιανεμπορίου.
ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΗ .


Δεν γνωρίζουμε εως σήμερα εαν άλλη αντίστοιχη εταιρεία έπραξε το ίδιο.
Η μεγάλη μας απορία είναι μια και μοναδική:
ΓΙΑΤΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΑΠΕΣΤΕΙΛΛΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕ ΤΟΥΣ 133 ΣΕ ΑΘΗΝΑ ,ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ?
Ο νόμος ισχύει από 31/3/2011 για όλη την Ελλάδα.
Αθήνα (N,Aττικής) ,Πάτρα(Ν.Αχαΐας) και Θεσσαλονίκη(Ν.Θεσσαλονίκης) είναι άλλο κράτος?
Ποια είναι λοιπόν αυτά τα συμφέροντα και οι στρατηγικές των καπνοβιομηχανιών?
Το μεγάλο ερώτημα λοιπόν είναι ένα :
Από έρευνα που κάναμε πρόσφατα σε επαρχία (λόγω της πανελλαδικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 16/4/2011),διαπιστώσαμε τα εξής: Ότι σχεδόν όλοι οι διανομείς στην επαρχία εφαρμόζουν τον νόμο και μάλιστα δίνουν ποσοστά περισσότερα από τα κατώτατα στα σημεία λιανεμπορίου.
Για να γίνουμε και πιο συγκεκριμένοι,είδαμε και το Νο 1 σήμα της Philip  Morris, το Μarlboro, να διανέμεται από αρκετούς αντιπροσώπους επαρχίας με κέρδος 0,255€ για τον περιπτερά.
Είδαμε στην επαρχία πολλά σήματα καπνοβιομηχανιών ,ανάλογα με την εκάστοτε εμπορική πολιτική να παίρνουν οι συνάδελφοι περιπτεράδες της επαρχίας ποσοστό σε ευρώ πολύ μεγαλύτερο από αυτό που ορίζεται ως κατώτατη προμήθεια.
Αυτό κάτι σημαίνει...
Και θα το πούμε απλά και κατανοητά για να το καταλάβουν όλοι οι συνάδελφοι μας:
Ο νόμος εξασφαλίζει τον περιπτερούχο ως προς το ΚΑΤΩΤΑΤΟ  ποσοστό προμήθειας επί της αποφορολογημένης αξίας.
Ανάλογα με την εμπορική πολιτική της κάθε καπνοβιομηχανίας,επιδοτούνται και κάποια σήματα για πολλούς και διάφορους λόγους από αυτές.
Δυστυχώς,αυτή η επιδότηση πολλές φορές ¨ πνίγεται ¨και παρακρατείται από τους διανομείς για ιδίων όφελος.
Όλα αυτά είναι γνωστά στους λιανοπωλητές ,το θέμα μας όμως δεν είναι η στοχοποίηση που κάνουν οι καπνοβιομηχανίες προς τους χονδρέμπορους - αντιπροσώπους  διανομείς ανάλογα με την δυναμική αγορών από αυτούς.
Είναι θεμιτό να υπάρχουν δυο και τρεις τιμοκατάλογοι με extra bonus .
Αυτό όμως που είναι ανέντιμο από τους 133,είναι με συντονισμένη απείθεια να γράφουν τον νόμο στα παλιά τους υποδήματα και να μην εφαρμόζουν σε τρεις νομούς της Ελλάδος ,αυτό που δικαιούται ο περιπτεράς –καπνοπώλης.
Η ιστορία δεν μπορεί να τραβήξει άλλο και φυσικά εάν έχει αποφασίσει η γνωστή ηγεσία τους να ακολουθήσει τον δρόμο της παρανομίας ,λίαν συντόμως θα καθίσει και στο σκαμνί της δικαιοσύνης.
Η Ελληνική πολιτεία και τα εποπτικά της όργανα δεν θα αφήσουν σε καμια περίπτωση μια χούφτα ανθρώπων να παρανομούν και να καπηλεύονται έναν κλάδο ο οποίος στην ουσία είναι ο εισπρακτικός μηχανισμός έμμεσων φόρων για αυτήν.
Μεθοδεύσεις , δικαιολογίες ,λασπολογίες, παραπληροφόρηση και ειδικότερα απειλές  από τον Πρόεδρο χονδρεμπόρων κ.Χατζηβασίλογλου και από την παρέα του δεν θα ανεχθούμε άλλο.
Να ξεχάσει αυτά που ήξερε και έκανε στο παρελθόν διότι πλέον ο κύβος  ερρίφθη.
Ξέρουμε πάρα πολύ καλά άπαντες  από ποιους ¨ πιάστηκε¨ ακόμη και η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής για να βγάλει εκείνο τα επαίσχυντο πόρισμα,πως δήθεν η συγκεκριμένη διάταξη του νόμου είναι παράνομη.
Σε κάθε περίπτωση ,όταν παίρνει τηλέφωνα δεξιά και αριστερά και απειλεί με μηνύσεις ,του λέω τούτο:
Η κάπα του Δούκα είναι κρεμασμένη και με περιμένει.
Είμαι ο αποκλειστικά υπεύθυνος όσον αφορά τα άρθρα που δημοσιεύονται στο synpeka και δεν επιτρέπεται να λασπολογούνται ή να εκβιάζονται τρίτα πρόσωπα.
Ο λόγος μου και η γραφή μου είναι πάντα επώνυμα, δεν υπάρχουν υπόγειες διαδρομές και μεθοδεύσεις που σε όλη σας την ζωή έχετε μάθει μόνο αυτό να κάνετε,
Πιστεύω να κατάλαβες κ.Χατζηβασίλογλου τι εννοώ,αλλιώς να τα δημοσιοποιήσω και αυτά.
Να ξέρεις όπου μιλάς και ειδικότερα στον χώρο των Επιμελητηρίων ενημερώνομαι.
Αναμένω όσες μηνύσεις θέλετε  να μου κάνετε με μεγάλη ευχαρίστηση για να δουν όλοι ποιοι είναι οι παράνομοι και ποιοι είναι οι νόμιμοι .
Κλείνοντας αυτό το άρθρο ,ευχόμαστε να τους φωτίσει ο Θεός αυτές τις άγιες μέρες και να προχωρήσουν οι 133 στο αυτονόητο,δηλαδή στην άμεση εφαρμογή του νόμου.
Θα περιμένουμε από όλες τις καπνοβιομηχανίες να δούμε εμπράκτως αλλαγή στάσης προς το λιανεμπόριο αποστέλλοντας ανάλογες επιστολές προς όλους τους αντιπροσώπους διανομείς επαρχίας αλλά ειδικότερα στο χονδρέμπορους των τριών νομών.
Αναμένουμε από την Philip Morris την συγκεκριμένη επιστολή να την κοινοποιήσει και στους 133 χονδρέμπορους καπνικών προΐόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου