Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο.Π.Κ.Ε.-ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ (Σ.Ε.Κ.)

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ   ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ  ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
(Ο.Π.Κ.Ε.)
Κουταρέλια 74, 1ος Όροφος, Βόλος,
Τηλ-FAX 24210-32780 κιν.6934832876




ΒΟΛΟΣ  06/05/2011                                                                    ΑΡ.ΠΡΩΤ:480
ΠΡΟΣ
Σ.Ε.Κ.
ΠΡΟΕΔΡΟ κ. ΣΠΥΡΟ ΦΛΕΓΚΑ

Αγαπητοί Συνεργάτες,

Σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύτηκε στο φύλλο Κυβερνήσεως ο Ν. 3943 – Α΄ 66 – 31/3/2011 που αναφέρεται στο Άρθρο 47 παράγραφος 6 και καθορίζει το κατώτατο όριο προμήθειας των εμπόρων χονδρικής και λιανικής πώλησης των καπνοβιομηχανικών προϊόντων που ορίζεται σε 8,3 % και 31,3 % αντίστοιχα επί της τιμής λιανικής τους προ φόρων.
Παρά το ότι διανύουμε το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου ακόμα η εφαρμογή του ισχύοντος Νόμου δεν έχει γίνει.
Α) Αγαπητοί συνεργάτες σας καλούμε να ενημερώσετε τους τοπικούς αντιπροσώπους και  πρατηριούχους ώστε να προβούν στην άμεση εφαρμογή του Νόμου.
Β)  Χρειάζεται να προβείτε στην άμεση ανατίμηση των σημάτων σας στα πλαίσια της συμφωνίας που υπήρξε με το Υπουργείο. ‘Όλοι γνωρίζεται ότι η διαδικασία των καπνοβιομηχανικών προϊόντων αυτή την στιγμή βάλλεται από πολλά μέτωπα: 1) από την πολιτεία 2) από τους αντικαπνιστές 3) από την ιατρική και επιστημονική κοινότητα 4) από το Π.Ο.Υ. ( Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ) 5) από τον συνεχή βομβαρδισμό της αντικαπνιστικής εκστρατείας μέσο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης 6) από τα διάφορα αντικαπνιστικά σποτάκια του Υπουργείου 7)  από τη συνεχή μείωση των πωλήσεων όπου οι καταναλωτές αδυνατούν να καταλάβουν την τιμολογιακή σας πολιτική.  
Γ)  Σας ενημερώνουμε ότι μέχρι σήμερα Πανελλαδικά έχουν χάσει  την δουλειά τους (2.350 συνάδελφοι), και φυσικά έχουν μείνει άνεργοι. Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν γίνετε να εργαζόμαστε από 18 έως 24 ώρες εργασίας ημερησίως με όλα τα μέλη της οικογένειας μας προσπαθώντας να πουλήσουμε τα προϊόντα των εταιρειών σας και να μην  μπορούμε στοιχειωδώς να καλύψουμε τα λειτουργικά μας έξοδα. Τα περιθώρια  υπομονής όλων μας έχουν εξαντληθεί και χρειάζεται άμεση εφαρμογή του Νόμου. Αγαπητοί συνεργάτες το 50% έως 60% τον συναδέλφων μας  έχουν ετήσιο τζίρο 150.000€. Το 30% των συναδέλφων μας είναι κάτω από 100.000€ και μόνο το 10% των συναδέλφων μας έχουν μια μικρή βιωσιμότητα στις επιχειρήσεις τους και αυτό στις μεγάλες αστικές πόλεις. Αρνούμαστε να είμαστε θύματα μεθοδεύσεων, αρνούμαστε να χαρίσουμε τη δουλεία μας και τις επιχειρήσεις μας, αρνούμαστε να υπερχρεωθούμε άλλο στο τραπεζικό σύστημα.
Δ) Σας ενημερώνουμε ότι για το θέμα της καπνοαπαγόρευσης η Ο.Π.Κ.Ε. βρίσκεται σε συντονισμό με την Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε όσο και  με  την Π.Ο.Ε.Σ.Ε.  προκειμένου  να αποτρέψουμε  το μεγάλο κίνδυνο που ελλοχεύει  με την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος. Εμείς ζητήσαμε εφόσον δεν μπορεί αυτή την στιγμή να γίνει τροπολογία, να παγώσει τουλάχιστον για δυο χρόνια. Για αυτό στη σκέψη μας είναι να συνεχίσουμε μαζί τις κινητοποιήσεις με τους υπόλοιπους φορείς όπως έγιναν μέχρι χθες, προκειμένου να αποτρέψουμε αυτή την κατάσταση που μπορεί να μας φέρει σε πολύ μεγάλες δυσκολίες τόσο εμάς όσο και εσάς.
Ε) Αγαπητοί συνεργάτες ζητούμε να υπάρξει καθορισμός ημερομηνίας και ώρας για την άμεση συνάντηση μας.

                                    Μετά τιμής
                                    Για το Δ/Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου