Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Οργή για τη δολοφονία στο... γκέτο της Αθήνας

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο κέντρο της πόλης. Μέτρα για την προστασία τους ζήτησαν οι κάτοικοι
Συγκλονίζει το Πανελλήνιο η άγρια δολοφονία του 44χρονου, Μ. Καντάρη, στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος μαχαιρώθηκε από τρία άτομα για να του πάρουν μια βιντεοκάμερα. Μάλιστα, το θύμα ετοιμαζόταν να πάει τη γυναίκα του στο μαιευτήριο προκειμένου να γεννήσει το δεύτερό τους παιδί.



Το τραγικό περιστατικό συνέβη στις 5 το πρωί της Τρίτης στη συμβολή των οδών Γ' Σεπτεμβρίου και Ηπείρου όταν ο 44χρονος, στέλεχος φαρμακευτικής εταιρείας, βγήκε από το σπίτι του στην οδό Ηπείρου και πήγαινε σε πάρκινγκ στην οδού Ιουλιανού, που είχε το αυτοκίνητό του, όταν δέχθηκε επίθεση από τρία άτομα. Οι δράστες τον τραυμάτισαν με μαχαίρι τουλάχιστον τρεις φορές στην πλάτη, στα χέρια και στο λαιμό, επειδή αντιστάθηκε και προσπάθησε να διαφύγει, του άρπαξαν μία κάμερα και εξαφανίστηκαν.

Άργησε...
Η γυναίκα του, Σ. Βιρτζίλι, και η μητέρα της που τον περίμεναν στο διαμέρισμα, είδαν ότι άργησε να εμφανιστεί, κατέβηκαν να τον περιμένουν στο δρόμο και εκεί τον βρήκαν νεκρό.Λίγες ώρες αργότερα η γυναίκα του θύματος, η οποία είναι πνευμονολόγος στο «Ερρίκος Ντυνάν», έφερε στον κόσμο ένα παιδί που έμεινε ορφανό προτού καν γεννηθεί. Οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών οι οποίοι, σύμφωνα με μαρτυρίες, αλλά και το βίντεο από μία κάμερα είναι πιθανότατα
Μαροκινοί ή Αλγερινοί.

Ωστόσο, η άγρια δολοφονία έφερε στο προσκήνιο και πάλι την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα που έχει μετατρέψει σε «γκέτο» το κέντρο της Αθήνας.
Οι κάτοικοι στην περιοχή προχώρησαν χθες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αναφέροντας ότι ο φόβος βασιλεύει στο κέντρο και πως είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε κι άλλα θύματα. Ζήτησαν αύξηση της αστυνόμευσης και μέτρα ελέγχου των παράνομων μεταναστών. Η ουσία είναι ότι το κέντρο μοιάζει με ανοχύρωτη πόλη καθώς είναι εμφανής η έλλειψη ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων ενώ κύματα παράνομων μεταναστών έχουν μετατρέψει σε γκέτο ολόκληρες γειτονιές.

Επιθέσεις
Το περιστατικό άναψε το φυτίλι στην περιοχή και πολλοί φοβούνται ότι θα υπάρξουν ανεξέλεγκτες επιθέσεις κατά μεταναστών. Ήδη χθες ομάδες ακροδεξιών επιτέθηκαν με λοστούς και ξύλα κατά αλλοδαπών ενώ έκαναν έφοδο σε σπίτι ενός από αυτούς. Η δολοφονία του 44χρονου προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση σύσσωμου του πολιτικού κόσμου.

«Ανατριχιαστικό συμβάν» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, τη δολοφονία. Επισήμανε ότι για το κέντρο της Αθήνας γίνονται υπό τον πρωθυπουργό συντονισμένες προσπάθειες για την αναβάθμισή του και χαρακτήρισε «άδικο και μονομερές» να επιρρίπτεται η ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στην έλλειψη αστυνόμευσης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής ζήτησε συνεργασία προκειμένου να καταπολεμηθεί η εγκληματικότητα: «Απαιτείται η συνεργασία του συνόλου της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφορικά με τις πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για την προστασία των πολιτών...

Η εγκληματικότητα στο κέντρο μειώνεται, αυξάνεται όμως στην υπόλοιπη χώρα κυρίως η μικροεγκληματικότητα, που σε κάθε περίπτωση δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες. Δυστυχώς τέτοια περιστατικά ολοένα και πληθαίνουν καθώς η εγκληματικότητα παραμονεύει παντού, δήλωσε για το θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης. «Έχουμε καταγγείλει την εικόνα διάλυσης του υπουργείου που θέλει να λέγεται Προστασίας του Πολίτη» δήλωσε.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης τόνισε:«Ο σημερινός φόνος δεν είναι μια περίπτωση απλής παραβατικότητας. Είναι εκδήλωση εγκληματικότητας που δεν είναι ανεκτή με κανέναν τρόπο. Απαιτείται πολλή προσπάθεια από την Ελληνική Αστυνομία για να ελεγχθεί η κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου