Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Στη Γερμανία κατέληγαν λαθραία τσιγάρα από τη Χαλκιδική

Κατά την έφοδο των αστυνομικών και του ΣΔΟΕ στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής τον περασμένο Σεπτέμβριο βρέθηκαν 60 τόνοι καπνού και κούτες λαθρέων τσιγάρων
Σαράντα αποθήκες στη Γερμανία από όπου διακινούνταν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων που φτιάχνονταν σε παράνομα εργοστάσια παραγωγής τσιγάρων στη Χαλκιδική και στη Θεσσαλονίκη, εντόπισαν οι γερμανικές αρχές στο πλαίσιο των ερευνών που ξεκίνησαν στην Ελλάδα από το Μάρτιο του 2010.

Οπως ανακοινώθηκε χτες από εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η Αστυνομία εντόπισε τις αποθήκες τσιγάρων τα οποία διακινούνταν στη δυτική Ευρώπη, ενώ οι φερόμενοι ως δράστες που προσήχθησαν στις γερμανικές αρχές για την υπόθεση αντιμετωπίζουν, μεταξύ άλλων, κατηγορίες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος. Οπως επισήμανε ο εκπρόσωπος της OLAF, πρόκειται για την κοινή ελληνογερμανική επιχείρηση για την εξάρθρωση του μεγάλου κυκλώματος λαθρεμπορίας τσιγάρων, υπόθεση η οποία αποκαλύφθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι οι έρευνες είχαν ξεκινήσει από τις ελληνικές αρχές έπειτα από σήμα των διωκτικών αρχών της Γερμανίας και είχαν καταλήξει στον εντοπισμό των δύο παράνομων εργοστασίων σε περιοχή της Κασσάνδρας Χαλκιδικής και στη Θεσσαλονίκη και στη σύλληψη 20 ατόμων, ανάμεσα στα οποία και τεσσάρων αστυνομικών. Οι δύο από τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους στην υπόθεση αστυνομικούς έχουν ήδη προφυλακισθεί, όπως και άλλα τρία άτομα.

15 χαρτοκιβώτια την ώρα...
Τα μέλη του κυκλώματος είχαν προμηθευτεί τον ακριβό εξοπλισμό για τα παράνομα εργοστάσια από τη Βουλγαρία, ενώ η μηχανή παραγωγής είχε τη δυνατότητα να παράγει 15 χαρτοκιβώτια με κούτες τσιγάρα την ώρα...Κατά την έφοδο των αστυνομικών και του ΣΔΟΕ στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής στις 30 Σεπτεμβρίου 2010 βρέθηκαν 60 τόνοι καπνού, κούτες λαθραίων τσιγάρων που προορίζονταν για το εξωτερικό και μεγάλες ποσότητες καπνού που προορίζονταν για την παραγωγή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου