Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ
ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
2310304170/6932424925
http://peripterathess.blogspot.com/                                    Θεσσαλονίκη 04/04/2011


ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Αγαπητοί συνάδελφοι
Την τελευταία εβδομάδα (βάση επικοινωνίας συναδέλφων από το Νομό και από όλη την Ελλάδα, με το Σωματείο μας) προέκυψε ένα πρόβλημα σε κάποιους κωδικούς της ΣΕΚΑΠ Α.Ε. Προς ενημέρωση όλων, κάποιοι κωδικοί της εταιρείας, όπως το bf silver,  παρελήφθησαν με ταινία φόρου χωρίς αναγραφόμενη τιμή. Μετά από την άμεση ανταπόκριση  του Σωματείου μας στο εν λόγω πρόβλημα και επικοινωνία του Προέδρου, προσωπικά, με το αρμόδιο τμήμα της καπνοβιομηχανίας, επίσημα ανακοινώνεται το εξής:

ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ) ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΑ ΤΕΜΑΧΙΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΟ Ή ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ.

Κύριοι, στην παρούσα φάση, των επικείμενων εξελίξεων στον κλάδο μας, έχουμε χρέος να ενημερώσουμε όλο το συναδερφικό κόσμο ότι λάθη μπορεί να γίνονται σε όλους τους τομείς. Δεν μπορεί όμως κανένας να καταλήγει σε αυθαίρετα συμπεράσματα και να διατυμπανίζει ανακρίβειες περί απελευθέρωσης της τιμής των καπνικών προϊόντων,  πανικοβάλλοντας τον κόσμο.


Με εκτίμηση

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                 ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ





ΑΛΚΜΗΝΗΣ 24& ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ     
                                          Τ.Κ. 54249 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τσιγάρα χωρίς τιμή στην αγορά. Ικανοποίηση στους καπνοπώλες

Πακέτα τσιγάρων χωρίς αναγραφόμενη τιμή έκαναν την εμφάνισή τους στο Ηράκλειο, αλλά και σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, δίνοντας έτσι το ελεύθερο στους περιπτερούχους να επιβάλουν ξανά το "καπέλο" των δέκα λεπτών που είχαν εφαρμόσει προ ημερών, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από το θέμα επιβίωσής τους που είχε τεθεί, είτε και ακόμη να αυξήσουν κατά πολύ περισσότερο την τιμή των καπνικών προϊόντων.

Πρόκειται για μεγάλη παρτίδα καπνικών προϊόντων τα οποία παρουσιάστηκαν στο εμπόριο χωρίς να αναφέρεται η τιμή πώλησης. Ωστόσο, σε αυτά έχει περαστεί κανονικά ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης του τελωνείου.
Το γεγονός έχει ικανοποιήσει τους περιπτερούχους τόσο του Ηρακλείου όσο και όλης της χώρας, οι οποίοι αισθάνονται δικαιωμένοι βλέποντας τους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους να πιάνουν τόπο, καθώς το να πωλούνται τα καπνικά προϊόντα χωρίς αναγραφόμενη τιμή αποτελούσε χρόνιο αίτημα του κλάδου στα πλαίσια της προσπάθειας να αυξηθεί το ποσοστό κέρδους, το οποίο, παρά τις συνεχείς αυξήσεις στις τιμές των τσιγάρων, παρέμενε καθηλωμένο σε χαμηλά επίπεδα λόγω του βέτο που είχαν ασκήσει οι καπνοβιομηχανίες.

Δύο μάρκες

Πακέτα τσιγάρων χωρίς αναγραφόμενη τιμή παρουσιάστηκαν στην αγορά του Ηρακλείου την περασμένη Τρίτη. Συγκεκριμένα εμφανίστηκαν δύο μάρκες καπνικών προϊόντων ελληνικής εταιρείας, ενώ χωρίς αναγραφόμενη τιμή παρατηρήθηκε να πωλείται και μια μάρκα καπνού. Όπως τόνισε μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" η πρόεδρος του Σωματείου Περιπτερούχων Καπνοπωλών Κρήτης Ελένη Χαιρέτη, πρόκειται για μεγάλη παρτίδα τσιγάρων ελληνικής εταιρείας.
Το να διατίθενται πακέτα χωρίς αναγραφόμενη τιμή είναι κάτι το οποίο παρατηρήθηκε σε πολλά σημεία πώλησης στο κέντρο του Ηρακλείου, όπως επίσης στο Αρκαλοχώρι και στον Κρουσώνα. Ανάλογα όμως κρούσματα σημειώθηκαν και σε αρκετά σημεία πώλησης της Αθήνας αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Ωστόσο στην Αθήνα κάποιοι περιπτερούχοι τα επέστρεψαν πίσω.

ΔΙΚΑΙΩΣΗ

«Προσπαθούμε να επιβιώσουμε»

«Μίλησα με τους αποθηκάριους και μου είπαν ότι υπάρχει μεγάλη παρτίδα τσιγάρων με μη αναγραφόμενη τιμή. Στα πακέτα αυτά έχει περαστεί μόνο ο φόρος του τελωνείου. Τα κρούσματα αυτά, εκτός από το Ηράκλειο, παρατηρήθηκαν και στην Αθήνα και σίγουρα θα υπάρχουν και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Όπως καταλαβαίνετε αισθανόμαστε αρκετά δικαιωμένοι, καθώς αυτό αποτελούσε αίτημα του κλάδου μας», τόνισε η κ. Χαιρέτη. «Εμείς θα συνεχίσουμε να πουλάμε τα τσιγάρα αυτά προσθέτοντας τα δέκα λεπτά επιπλέον στη σημερινή τιμή, στην προσπάθειά μας να επιβιώσουμε. Ωστόσο δεν είναι απίθανο, αφού πλέον δεν υπάρχει αναγραφόμενη τιμή, τα περίπτερα που διανυκτερεύουν πιθανότατα να πωλούν τα τσιγάρα ακόμη και στην τιμή των 5 ευρώ. Κάτι ανάλογο μπορεί συμβεί και σε κάποιες απομακρυσμένες περιοχές, όπου δε θα προσθέσουν μόνο τα 10 λεπτά που θα προσθέσουμε εμείς, αλλά ίσως να βάλουν "καπέλο" ακόμη και 80 λεπτών», τόνισε η κ. Χαιρέτη.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2 σχόλια:

  1. alla logia na agapiomaste..... ti sas kofti ;;
    tsigara xoris anagrafomeni dhe thelumeeee....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
    Προς
    Σωματείο ενοικιαστών περιπτέρων Θεσσαλονίκης
    Πιστεύω πως οι περιπτεράδες δεν είναι χαζοί για να καταλάβουν τη γράφουν τα δημοσιεύματα στην εφημερίδα νέα Κρήτη . Λυπάμαι που θέλετε, έναν... κλάδο ανενεργό και ακλουθείτε συμβουλές εταιριών. Η μη αναγραφόμενη τιμή στα πακέτα τσιγάρα, κύριοι και κυρίες συνάδελφοι έρχεται!! και καλό θα ήταν σαν θεσμικά, όργανα που είστε να προετοιμάζεται τα μέλη σας . Αντί να λογοκρίνεται τα δημοσιεύματα των άλλων συναδέλφων, με τρόπο που εσάς συμφέρει, καλύτερα να βρείτε τρόπους επιβιώσεως . Σίγουρα θα σας ευχαρίστησαν για την ανακοίνωση σας και εγώ με την σειρά μου θα ευχαριστήσω εσάς, που δεν παραπληροφορείτε τους συναδέλφους, αλλά απεναντίας τους ενημερώνεται για τοπογραφικά, λάθει ως συνήθως . Το σωματείο περιπτερούχων και καπνοπωλών Κρήτης, θα μπορούσε να κάνει αυτό που κάνατε και εσείς με ανακοίνωση, η να πήγαινε στην Σ.Δ.Ο.Ε. η ακόμα και επιτροπή ανταγωνισμού, όπως έκαναν και αυτή σε εμάς με το 0,10
    Αγαπητοί συνάδελφοι,
    οι καπνοβιομηχανίες είναι καρτέλ παγκοσμίως, μας δίνουν και πουλάμε καρκίνο φτηνό, την ώρα που τα φάρμακα πουλιούνται πανάκριβα με 23% και πάνω και εσείς ασχολείστε με εμένα ? μη τυχόν και αναστατώσω ποιον? Τους συναδέλφους ,η της καπνοβιομηχανίες? Δεν μπορεί κανένας, όσες ανακοινώσεις και να βγάλει και επιτροπές ανταγωνισμού να στείλει ,να σταματήσω να τα λέω και να πληροφορώ τους συναδέλφους σε όλοι την Ελλάδα για αυτά που γίνονται και για αυτά που ενδεχομένως θα γίνουν.
    Με εκτίμηση Χαιρέτη Ελένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή