Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Παράνομη η αύξηση των 10 λεπτών στα τσιγάρα


Από την Περιφερειακή Διεύθυνσης Κρήτης του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) απεστάλη έγγραφο στο Σύλλογο Ιδιοκτητών Περιπτέρων Ηρακλείου σχετικά με την αύξηση των 10 λεπτών στην τιμή λιανικής πώλησης των τσιγάρων που αναφέρει ότι η πράξη αυτή δεν είναι νόμιμη.





Το έγγραφο:
Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων, ο σύλλογος σας προτίθεται να διαφοροποιήσει την τιμή λιανικής πώλησης των τσιγάρων κατά 10 λεπτά και παρακινεί τα μέλη του να επικολλούν στα πακέτα τιμή διαφορετική, από την νόμιμα αναγραφόμενη στις ένσημες ταινίες φορολογίας.
Θέλουμε να σας κάνουμε γνωστό ότι στο άρθρο 100 του νόμου 2960/2001 (ΦΕΚ 265/Α/22-11-2001) περί Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, ρητά αναφέρεται από ποιους καθορίζεται η τιμή λιανικής πώλησης των βιομηχανοποιημένων καπνών. Επίσης στα άρθρα 96 και 97 του ίδιου νόμου καθορίζεται ο τρόπος προσδιορισμού και η βάση υπολογισμού του ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνικών προϊόντων, ο οποίος έχει σχέση και με την τιμή λιανικής πώλησης. Επομένως η παράνομη διαφοροποίηση της δεν επιτρέπεται, αφού ο εισπραχθείς Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης έχει υπολογισθεί με διαφορετικά δεδομένα.
Για τους προαναφερόμενους λόγους η ενέργεια σας δεν είναι νόμιμη και η Υπηρεσία μας σε περίπτωση εντοπισμού τσιγάρων με αναγραφόμενη τιμή λιανικής διαφορετική από την νόμιμα καθορισμένη, θα εφαρμόζει τις διατάξεις του άρθρου 119Α' του Τελωνειακού Κώδικα.
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΛΑΝΤΖΟΥΡΑΚΗ (ΠΕ/Α)

2 σχόλια:

  1. αντε ρε λαμογια σδοε,ποσα πηρατε για να τα βαλετε με μια γυναικα?κοτες,αμα ανοιξουν τους λογαριασμους σας να δουμε τι κρυβουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΩΜΑΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝΕ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΟΙ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή