Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ
ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
2310304170/6932424925
http://peripterathess.blogspot.com                                                                  
Θεσσαλονίκη    23/02/2011



Το Σωματείο Ενοικιαστών Περιπτέρων Ν. Θεσσαλονίκης, αξιολογώντας τις τελευταίες εξελίξεις και τις επικείμενες αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού της κερδοφορίας μας στα καπνικά προϊόντα, επισημαίνει τα εξής:
Η απόφαση αυτή, που αφορά τη θεσμοθέτηση επί της αποφορολογημένης αξίας, είναι ένα πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο, δεν θα είναι αρκετό αν δεν υποστηριχτεί και από άλλα συμπληρωματικά μέτρα που θα θωρακίζουν και θα εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του κλάδου μας.
Τέτοια μέτρα είναι:
 α) Η νομοθετική κατοχύρωση να αφορά αποκλειστικά τα ποσοστά του δικτύου (και όχι της βιομηχανίας), τα οποία θα πρέπει να ορίζονται ως ελάχιστα, ώστε να επιδέχονται βελτιώσεις από διαπραγματεύσεις απευθείας μεταξύ λιανεμπορίου και καπνοβιομηχανίας, άτυπες ή με θεσμική μορφή. Η νομοθετική σας πρωτοβουλία δεν έχει νόημα εάν κατοχυρώσει ανελαστική κατανομή της αποφορολογημένης αξίας ανάμεσα στην καπνοβιομηχανία και το δίκτυο (χονδρεμπόριο – λιανεμπόριο).
β) Τα ελάχιστα ποσοστά που κατοχυρώνονται να είναι βιώσιμα για το λιανεμπόριο (έχει φημολογηθεί ότι θα ανέρχονται σε 8,3% για το χονδρεμπόριο και σε 31,3% για το λιανεμπόριο).
γ) Λήψη μέτρων ώστε αυτή να μην υποβαθμιστεί σε ατελή κανόνα δικαίου και νεκρό γράμμα, όπως υποχρεωτική αναγραφή της αποφορολογημένης αξίας επί των παραστατικών διακίνησης και προσδιορισμός εννόμων συνεπειών παράβασης της προτεινόμενης διάταξης.

Ελπίζοντας στην άμεση ψήφιση της συγκεκριμένης απόφασης, την καλοσωρίζουμε και αναμένουμε και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες προς τη σωστή κατεύθυνση.  


Με εκτίμηση

                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
              ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                        ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ



ΑΛΚΜΗΝΗΣ 24& ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ     
                                             Τ.Κ. 54249 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου