Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ¨ ΕΚΛΟΓΕΣ ¨ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ Α.Π.Ε. ( Άμα Πιάσει Έπιασε )

Ας υποθέσουμε ότι την Κυριακή αυτή θα γίνουν βουλευτικές εκλογές. Η απόφαση για τις εκλογές έχει ληφθεί πριν από σαράντα μέρες και αυτές έχουν γνωστοποιηθεί από μία εφημερίδα της Αθήνας και με συστημένες επιστολές σε όλους ή κάποιους από τους ψηφοφόρους. Η ψηφοφορία αρχίζει με την εκλογή το πρωί της Κυριακής της εφορευτικής επιτροπής. Ο ψηφοφόρος δεν ξέρει ποιοι κατεβαίνουν ή τι θα ψηφίσει, αφού οι υποψήφιοι θα δηλωθούν την ίδια Κυριακή στην εφορευτική επιτροπή και δεν έχει προηγηθεί προεκλογικός αγώνας.



Οι υποψήφιοι το δηλώνουν. Η εφορευτική επιτροπή τρέχει Κυριακάτικα να βρει ανοικτό φωτοτυπικό για να τυπώσει ψηφοδέλτια. Όταν το βρίσκει, επιστρέφει με τα ψηφοδέλτια. Δεν έχει όμως και πολύ δουλειά γιατί δεν διάβαζαν όλοι οι ψηφοφόροι την εφημερίδα αυτή και άλλοι είχαν κανονίσει κάτι άλλο για την ίδια ημέρα. Έτσι, το εκλογικό σώμα περιορίζεται σε κάποιους φίλους και συγγενείς των υποψηφίων.
Τέτοιες εκλογές έβγαζαν τον Μουμπάρακ ισόβιο Πρόεδρο στην Αίγυπτο. Όμως το καταστατικό της «Ένωσης Επαγγελματιών Καπνοπωλών και Περιπτερούχων τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης» τα λέει λίγο διαφορετικά:
Άρθρο 5 παρ. 1 «Στην αρχαιρεσιακή γενική συνέλευση εκλέγεται, με μυστική ψηφοφορία, 3μελής εφορευτική επιτροπή. Υποψήφιος για οποιοδήποτε όργανο δεν μπορεί να είναι και μέλος της εφορευτικής επιτροπής. Η Γενική Συνέλευση αποφασίζει και την ημερομηνία διεξαγωγής των αρχαιρεσιών, μετά από πρόταση του Δ.Σ. ή άλλου μέλους. Η δε ημερομηνία δεν πρέπει να είναι κοντύτερα από 5 ημέρες και μακρύτερα από 15 ημέρες».
Άρθρο 5 παρ. 8 «Οι υποψήφιοι συνδυασμοί ή ανεξάρτητοι χωριστοί υποψήφιοι υποβάλλουν στην εφορευτική επιτροπή, με απόδειξη παραλαβής αυτής 3 τουλάχιστον μέρες πριν τις αρχαιρεσίες με έγγραφη αίτηση – δήλωση υπογεγραμμένη από κάθε υποψήφιο ατομικά. Η αίτηση – δήλωση περιέχει το ονοματεπώνυμο και το συλλογικό όργανο για το οποίο είναι υποψήφιος αυτός που κάνει την αίτηση – δήλωση. Η εφορευτική επιτροπή δύο (2) τουλάχιστον ημέρες πριν τις αρχαιρεσίες ανακοινώνει τα ψηφοδέλτια με πρακτικό που τοιχοκολλάει στα γραφεία του σωματείου.»
Δεν υπάρχει διάταξη που να μην παραβιάζεται από τις αιφνιδιαστικές εκλογές που προκήρυξε η προσωρινή διοίκηση του σωματείου για την 20 και 21 Φεβρουαρίου 2011.
Επιδιώκει με τις παραπάνω συνειδητές παραβάσεις:
-Να αποφύγει εκλογοαπολογιστική συνέλευση για τα πεπραγμένα της.
-Να αποφύγει μαζικές διαδικασίες και να διεξαχθούν εκλογές μεταξύ φίλων, γνωστών και ελεγχόμενων.
-Να υφαρπάξει την ψήφο των συναδέλφων για την επανεκλογή της.
Η εντολή που η προσωρινή διοίκηση πήρε με την υπ’ αριθμόν 720/2011 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών είναι ξεκάθαρη: Να γίνουν εκλογές σύμφωνα με το καταστατικό.
Η θέση μας είναι ξεκάθαρη:
-Δεν νομιμοποιούμε με την συμμετοχή ή την παρουσία μας εκλογές στο πόδι και ελεγχόμενες.
-Απαιτούμε την τήρηση του καταστατικού.
-Αξιώνουμε την νομιμότητα.
-Προσβάλλουμε το κύρος των μεθοδεύσεων στη δικαιοσύνη.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ – ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ

1 σχόλιο:

  1. ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΩΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΛΟΥΛΟΥΔΑΔΙΚΑ ....ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ....ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΔΕΣ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΛΕΤΕ...ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ Α.Π.Ε. ....ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΗΓΙΑ ΔΟΥΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή