Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΑΡΩΝ

Θα αναρωτηθείτε κάποιοι που δεν γνωρίζετε γιατί δημοσιοποιώ μόνο αυτό  το e-mail από όλα τα Σωματεία που θα περευρεθούν στην Πανελλαδική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Περιπετρούχων Καπνοπωλών Ελλάδας (Ο.Π.Κ.Ε.) που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο ,5 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 12.00 στο Επιμελητήριο Πειραιά ,Αγίου Κωνσταντίνου 3,...υπάρχει λόγος  και αιτία.
Λόγω καταγωγής από την Θεσσαλονίκη ,είμαι σε θέση να ξέρω πρόσωπα ,πράγματα και καταστάσεις για το τι συμβαίνει με τα εσωτερικά του κλάδου μας στην συγκεκριμένη πόλη.

Με το χθεσινό μου άρθρο (Οταν τα αντίθετα έλκονται ...Ηθικοί αυτουργοί και ¨χρήσιμοι ηλίθιοι¨) δημιουργήθηκε μια ταραχή και ενδεχομένως και παρερμηνείες από κάποιους που δεν έχουν καταλάβει που απευθύνεται και ποιο είναι το νόημα του.
Για να τα βάλουμε όλα στην θέση τους και να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους πρέπει όλοι να ξέρετε τα εξής:
Οι συνάδελφοι που ασχολούνται με τα κοινά του κλάδου στο συγκεκριμένο Σωματείο είναι νέα παιδιά ,άπειρα με τον συνδικαλισμό αλλά με καλές προθέσεις.Προσωπικά εμένα δεν μου έχουν δώσει δικαίωμα ή να έχω κάποια στοιχεία εις βάρος τους.Λάθη ανθρώπινα επικοινωνιακά λόγω απειρίας και μόνο είναι απόλυτα δικαιολογημένα στην αρχή του αγώνα τους.
Με χαρά βλέπω ότι όσο περνάει ο καιρός δραστηριοποιούνται,οργανώνονται, μαθαίνουν αλλά έχουν ένα καλό πάνω από όλα: Ξέρουν να ακούν και να αφουγκράζονται τον παλμό και τα προβλήματα που επικρατούν στον κλάδο μας.
Πολλοί συνάδελφοι από την Θεσσαλονίκη με έχουν πάρει τηλέφωνο και με έχουν ρωτήσει όλοι το εξής: ¨Δούκα ,τι γίνεται;Γιατί έχουμε δυο Σωματεία στην Θεσσαλονίκη;¨ Απάντησα λοιπόν σε όλους το εξής:
¨Αυτό είναι υγεία για τον κλάδο .Δημοκρατία έχουμε και δεν πειράζει που υπάρχουν δυο Σωματεία.Αυτό που πειράζει είναι :
ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΝΕ ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΓΕΦΥΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
Τα καρντάσια της Θεσσαλονίκης επειδή και τα δυο Σωματεία έχουν νέους προέδρους ηλικιακά ,το μέλλον αυτών και των οικογενειών τους είναι δικό τους.!
Αυτοί  ορίζουν την μοίρα τους  και όπως στρώνει ο καθένας θα κοιμηθεί.
Σε καμία περίπτωση ποτέ και το ξέρουν και τα δυο Σωματεία δεν ανακατεύτηκα στα εσωτερικά τους και ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΟΤΕ. Απλά και επικουρικά τους έχω πει την θέση όταν μου ζητήθηκε η γνώμη μου.
Θα πρέπει και τα δυο Σωματεία να παλέψουν από κοινού για το καλό του κλάδου και να παραμερίσουν ενδεχόμενες προσωπικές διαφορές ή αυτοπροβολές.
Στους συναδέλφους Γεωργιάδη και Μανδάλη σε κατ’ιδίαν συναντήσεις μαζί τους ,έχω πει την γνώμη μου πως πρέπει με προσεκτικά βήματα να κινηθούν ώστε να μην τους εκμεταλλευτούν οι ¨επιτήδειοι¨.Το ίδιο έχω συμβουλέψει και τον Ιακώβου ,τον άλλο συνάδελφο από το άλλο Σωματείο.
Τις ενέργειες τους τις παρακολουθώ από κοντά και από μακριά ταυτόχρονα.Κατά την προσωπική μου γνώμη είναι προς την σωστή κατεύθυνση.Να μην έχουν ανασφάλειες και όταν αυτοί κρίνουν και έχουν την συνείδηση τους ήσυχη ότι αυτό που κάνουν είναι το σωστό ,δεν χρειάζεται ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.
Σε καμία περίπτωση στο άρθρο μου δεν υπονοούσα αυτούς όταν αναφερόμουν σε διάφορα ....¨θεσμικά¨ .....¨λαμόγια¨.
Όλοι ελεγχόμαστε από το έργο και την πορεία μας. Όταν έχεις εκτεθεί με ονοματεπώνυμο στα μάτια των συναδέλφων σου ,πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός στο τι κάνεις και στο τι λες αλλά κυρίως ....στο τι πράττεις.
Κλείνοντας,θα ήθελα να δώσω ένα μήνυμα προς όλους: ότι αυτή την στιγμή όλοι να κάνουν την αυτοκριτική τους Η μιζέρια και η ηττοπάθεια να σταματήσει,διότι η αυριανή πανελλαδική συγκέντρωση είναι σημείο αναφοράς για το μέλλον το δικό μας και των οικογενειών μας.
Την άλλη εβδομάδα που έχουμε ραντεβού με το αρμόδιο Υπουργείο θα πρέπει να πάμε όλοι ενωμένοι και με μια απόφαση:
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ
Ο ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ
Δούκας Γεώργιος  
Το Σωματείο Ενοικιαστών Περιπτέρων Θεσσαλονίκης, αποδεχόμενο την πρόσκλησή σας, σας ανακοινώνει ότι θα παρευρεθεί στην Πανελλήνια  συγκέντρωση που θα πραγματοποιθεί στον Πειραιά στις 5/02/2011.

                                                ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ      
           
      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                          ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ
ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
2310304170/6932424925
www.peripsiloukapnou.gr
e-mail: peripterouhos@gmail.com
http://peripterathess.blogspot.com

ΑΛΚΜΗΝΗΣ 24& ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ      
Τ.Κ. 54249 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

3 σχόλια:

  1. Θα αναρωτηθείτε κάποιοι που δεν γνωρίζετε γιατί δημοσιοποιώ μόνο αυτό το e-mail από όλα τα Σωματεία που θα περευρεθούν στην Πανελλαδική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Περιπετρούχων Καπνοπωλών Ελλάδας (Ο.Π.Κ.Ε.) που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο ,5 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 12.00 στο Επιμελητήριο Πειραιά ,Αγίου Κωνσταντίνου 3,...υπάρχει λόγος και αιτία.

    ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ,,,ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΣΑΣ.....ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ....ΑΝΩΝΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αγνωστε , ασχετε λασπολογε !!!
    Το εγγραφο αυτο βγηκε για να ενημερωση των κοσμο οτι σε λιγες μερες απο την υποτιθεμενη 3μερη απεργια που υπερασπιζοσουν θα βλεπαμε τον υπουργο μαζι με ολους τους φορεις και ισως να δινοταν λυσει.
    Αλλα ακομη κ τοτε παρολα τα "σηματα νικης " ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΑΜΕ ΤΟ ΑΝΕΥΦΥΚΤΟ 8% ... ΘΕΣΜΟΘΕΤΙΜΕΝΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή