Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο.Π.Κ.Ε –ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ο.Π.Κ.Ε. ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ.ΚΟΥΣΕΛΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
(Ο.Π.Κ.Ε.)
Κουταρέλια 74, 1ος Όροφος, Βόλος,
Τηλ-FAX 24210-32780 κιν.6934832876
ΒΟΛΟΣ  11/04/2011                                                                                          ΑΡ. ΠΡΩΤ: 470





Αγαπητέ  συνάδελφε /σα,
           Την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 και ώρα 15.00 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών η προγραμματισμένη συνάντηση ανάμεσα στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Κουσελά και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων  Καπνοπωλών  Ελλάδος κ. Κώστα  Κόγια.
Παρόντες στη συνάντηση υπήρξαν από το γραφείο του κ. Υφυπουργού ο διευθυντής κ. Λάσκαρης, στελέχη του Υπουργείου και από την πλευρά των Περιπτερούχων οι κ.κ. Γεώργιος Δούκας εκ μέρους της Επιτροπής  Αγώνα Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ν. Αττικής ,ο Γεν. Γραμματέας της Ο.Π.Κ.Ε.  κ.Γκουβίνας Βασίλειος  και ο νομικός σύμβουλος της Ο.Π.Κ.Ε. κ. Παπαγιάννης Ευάγγελος. 
           Αντικείμενο της συνάντησης υπήρξε η συλλογική απείθεια εκ μέρους του χονδρεμπορίου στη διάταξη του άρθρου 47 παρ. 6 του νόμου 3943/2011, για την οποία ο κ. Υφυπουργός ενημερώθηκε λεπτομερώς και με στοιχεία.
Ο κ. Υφυπουργός αντιπαρήλθε την πρόφαση ότι η ισχύς και η εφαρμογή της διάταξης έρχεται σε σύγκρουση με οποιαδήποτε άλλη προγενέστερη διάταξη νόμου και δεσμεύτηκε ότι θα ληφθούν σε εύθετο χρόνο από τις υπηρεσίες του Υπουργείου οι ακόλουθες πρωτοβουλίες:
- Η λήψη διοικητικών μέτρων υποστήριξης σε πρώτη φάση και συνεχούς εποπτείας στη συνέχεια της ομοιόμορφης και απρόσκοπτης εφαρμογής της διατάξεως από όλους τους αποδέκτες της.
- Η επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε βάρος των παραβατών στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας, καθώς και η επίταση και ο εμπλουτισμός τους κατόπιν τεχνικής συνεργασίας ανάμεσα στην αρμόδια νομική υπηρεσία του Υπουργείου και την Ομοσπονδία.
Στο πλαίσιο των παραπάνω πρωτοβουλιών, η ομοσπονδία δεσμεύτηκε να παράσχει κάθε δυνατή ενημέρωση και συνδρομή.              



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου