Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Αναδιάρθρωση: Παράταση αγωνίας στη ΣΕΚΑΠ

Παρατείνεται η αγωνία για το ιδιοκτησιακό μέλλον της ΣΕΚΑΠ καθώς η έκτακτη γενική συνέλευση (της 14ης Απριλίου),  αναβλήθηκε για τις 13 Μαΐου έπειτα από σχετικό αίτημα που υπέβαλε η εκ των βασικών μετόχων της συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας, η ΣΕΚΕ (Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδας), που σήμερα ελέγχει το 34% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.




Η αναβολή ζητήθηκε προκειμένου να μελετήσει, όπως αναφέρθηκε, τα θέματα της γενικής συνέλευσης αλλά και το σχέδιο αναδιάρθρωσης της επιχείρησης το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ανατεθεί από την ΑΤΕ σε σύμβουλο.

Σημειώνεται ότι στην επικείμενη γενική συνέλευση θα κριθεί το ιδιοκτησιακό μέλλον της συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας.

Σημείο - κλειδί πάντως για την είσοδο ιδιωτών στο μετοχικό κεφάλαιο της ΣΕΚΑΠ είναι η λήψη απόφασης για τροποποίηση των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 6 του καταστατικού της ώστε να επιτραπεί η είσοδος και ιδιωτών επενδυτών αλλά και κοινοπραξιών, γεγονός που μέχρι σήμερα δεν ήταν εφικτό.

Σε ό,τι αφορά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, στην οποία η ΑΤΕ με βάση πληροφορίες δεν επιθυμεί να συμμετάσχει, η πρόταση είναι για αύξηση κατά 25 εκατ. ευρώ με την έκδοση ανάλογου αριθμού νέων ονομαστικών μετοχών, κοινών ή και προνομιούχων, ονομαστικής αξίας 3 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου