Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ψάχνουν χώρο για τουρκικό πανεπιστήμιο στην Κομοτηνή!

Ζήτημα χρόνου να τεθεί ως αίτημα στην κυβέρνηση

Συνεχίζουν τα περίεργα παιχνίδια στη Θράκη οι Τούρκοι. Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο κλείσιμο της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (ΕΠΑΘ), από την οποία αποφοιτούν οι εκπαιδευτικοί των μειονοτικών σχολείων, όπως φαίνεται να ανοίγει την όρεξη στα φερέφωνα της Τουρκίας να αρχίσουν να ψελλίζουν την ανάγκη δημιουργίας δικού τους πανεπιστημίου στην περιοχή της Θράκης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», ήδη άνθρωποι της Άγκυρας αναζητούν χώρο στην Κομοτηνή για την ίδρυση τουρκικού πανεπιστημίου. «Είναι θέμα λίγου χρόνου να τεθεί και επίσημα το ζήτημα στην κυβέρνηση, με αίτηση των τουρκοφρόνων της Θράκης» τόνισε στην εφημερίδα παράγοντας της περιοχής.

Ο ίδιος παράγοντας, για να γίνει καλύτερα κατανοητό το θέμα, παρέπεμψε στα αποσπάσματα της ομιλίας του κυβερνητικού βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, τα οποία δημοσίευσε η εφημερίδα «Χρόνος» της Κομοτηνής.

Υπεύθυνη για πολλά αρνητικά στον χώρο της μειονοτικής εκπαίδευσης ήταν η ΕΠΑΘ, σύμφωνα με τον κ. Χατζηοσμάν. Την πεποίθησή του αυτή την εξέφρασε κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Επιτροπή, αν και δεν συμμετέχει ο ίδιος ως μέλος της. Ζήτησε, ωστόσο, να μιλήσει εξηγώντας ότι ο λόγος που παρέστη στην Επιτροπή αφορά μια διάταξη του νομοσχεδίου και συγκεκριμένα την παράγραφο 9 του άρθρου 59 για την κατάργηση του ΕΠΑΘ.

Ο κ. Χατζηοσμάν μίλησε για «μία διάταξη με μέγιστη σπουδαιότητα για εμάς, τα μέλη της μειονότητας στη Θράκη. Εμείς στη Θράκη είμαστε πεπεισμένοι ότι η ΕΠΑΘ ευθυνόταν για πολλά αρνητικά στον χώρο της μειονοτικής εκπαίδευσης, όπως το ιδιαίτερα χαμηλό μορφωτικό επίπεδο του μειονοτικού πληθυσμού.

Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου