Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ο Ραγκούσης χτύπησε το καμπανάκι…

Το χθεσινό δείπνο του Γιώργου Καμίνη με τους διευθυντές των μεγάλων εφημερίδων, είχε δυο ξεχωριστές πτυχές και προσεγγίσεις: Η πρώτα αφορά στο… μυστήριο που περιέβαλε τον χώρο στον οποίο θα πραγματοποιούνταν, καθώς στο επιτελείο του Δημάρχου Αθηναίων φοβούνταν ότι ήταν πιθανό ένα «θερμό επεισόδιο», με την απρόσμενη εμφάνιση συμβασιούχων.



Το σκέλος αυτό, απαντήθηκε πειστικά, με την επιλογή μιας ταβέρνας στο Χαλάνδρι, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, και κυρίως εκτός «πεδίου βολής» εκείνων οι οποίοι ενδεχομένως θα είχαν λόγο να δημιουργήσουν… εντυπώσεις.

Η άλλη πτυχή ωστόσο, είναι βαθιά πολιτική, και αφορά στις συστάσεις που έκανε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Γιάννης Ραγκούσης στον Γιώργο Καμίνη, σχετικά με το βαρύ κλίμα το οποίο έχει διαμορφωθεί για τον Δήμαρχο Αθηναίων, λόγω της άτσαλης διαχείρισης του θέματος των συμβασιούχων.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, υπήρξε ένθερμος θιασώτης της στήριξης της υποψηφιότητας Καμίνη από το ΠΑΣΟΚ, και συνεχίζει να «βάζει πλάτη» για τον άλλοτε Συνήγορο του Πολίτη, κάθε φορά που εκτιμά ότι προκύπτει θέμα.

Με δεδομένη λοιπόν την εμπειρία του από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης, ως δήμαρχος Πάρου επί σειρά ετών, και όντας προνομιακός συνομιλητής και στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, ο Γιάννης Ραγκούσης επεσήμανε στον Γιώργο Καμίνη ότι θα έπρεπε να προχωρήσει σε κάποιες εξωστρεφείς κινήσεις, επικοινωνιακού προσανατολισμού, για να κλείσει μέτωπα, και να θέσει τις βάσεις ώστε να ξεφύγει από τη σημερινή δύσκολη συγκυρία.

Στο ΠΑΣΟΚ πάντως δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για αυτούς τους πρώτους μήνες θητείας του Γιώργου Καμίνη στην πλατεία Κοτζιά, και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εντοπίζουν παθογένειες στο ετερόκλητο επιτελείο το οποίο βρίσκεται στο πλευρό του Δημάρχου, με στελέχη και τεχνοκράτες που στο παρελθόν βρέθηκαν κοντά στη Νέα Δημοκρατία, ή που σήμερα στηρίζουν το εγχείρημα της Δημοκρατικής Αριστεράς, του Φώτη Κουβέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου