Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ – ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ - ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ...

Αθήνα, 5  Μαϊου 2011

Αγαπητοί συνάδελφοι/σες,
Ένας ολόκληρος χρόνος πέρασε από τότε που οι αυξήσεις στην φορολογία των καπνικών τίναξαν στον αέρα τα ποσοστά μας. Έναν ολόκληρο χρόνο ζούμε τον εφιάλτη των χρεών, της έξωσης και της ανεργίας, βλέπουμε το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων να γίνεται όλο και πιο δυσβάστακτο και παρακολουθούμε ανήμποροι ο ένας τον άλλο να βάζει λουκέτο.



Ακούμε υποσχέσεις από «εκπροσώπους» και «θεσμικούς» αλλά τίποτα δεν έχει γίνει.

Συνάδελφοι από κάθε γωνιά της Αττικής, αποφασίσαμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Δεν μας ένωσε η ανάγκη της αυτοπροβολής. Δε μας ένωσε κανένα απολύτως προσωπικό συμφέρον.

Μας ένωσε μόνο η αγωνία που ζούμε όλοι καθημερινά. Μας έφερε μαζί ο απολογητικός συνδικαλισμός, οι υπεκφυγές και τα κρυφά παζάρια της διορισμένης δικαστικά διοίκησης του σωματείου της Αθήνας, που υποστήριζε θέσεις της καπνοβιομηχανίας και του χονδρεμπορίου στις οποίες δε χωρούσαν τα προβλήματά μας.

Αποφασίσαμε να πορευτούμε ενάντια σε όλους, ακόμη και τους «συνεργάτες» μας, το χονδρεμπόριο και τις καπνοβιομηχανίες, και να αγωνιστούμε αδέσμευτοι από όλους μόνο μαζί με σωματεία από όλες τις γωνίες της Ελλάδας σε απεργίες.

Δεν επιτρέψαμε σε κανέναν να χρησιμοποιήσει τα προβλήματά μας για να πετύχει τους δικούς του σκοπούς.

Σταθήκαμε αλληλέγγυοι στην απεργία πείνας του συναδέλφου Κώστα Κόγια.

Καταγγείλαμε το ρόλο της πολιτείας, της καπνοβιομηχανίας και του χονδρεμπορίου, που διατηρούν την κερδοφορία τους ξεζουμίζοντας επί ένα χρόνο το περίπτερο.

Που παριστάνουν τους προστάτες ενώ το μόνο που θέλουν είναι  να κερδίσουνε κι άλλα.

Φέραμε τα προβλήματά μας στο επίκεντρο της συζήτησης στη Βουλή και πλαισιώσαμε όλες τις επερωτήσεις με την παρουσία μας. Ζητήσαμε και πετύχαμε την υποστήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων, πλαισιώνοντας με απεργία τις συζητήσεις στη βουλή.

Καρπός του αγώνα μας υπήρξε η νομοθετική κατοχύρωση ελάχιστης προμήθειας για τα καπνικά σε ποσοστό 31,3% επί της αποφορολογημένης τους αξίας με το άρθρο 47 παρ. 6 του νόμου 3943/2011,η οποία ισχύει από 31.3.2011.

Όλα αυτά ενόχλησαν τη διορισμένη δικαστικά διοίκηση του σωματείου μας, που κρύφτηκε πίσω από την πλάτη καπνοβιομηχανιών.

Που έκανε τη θέση των καπνοβιομηχανιών  θέση μας, τη θέση των χονδρεμπόρων και πάλι θέση μας, και επέτρεψε να επικαλούνται τα προβλήματά μας για να πετύχουν τους δικούς τους στόχους.

Ζήτησε αλλαγές στη φορολογία!!! Τις κάνανε τον Δεκέμβριο του 2010. Πήραμε τίποτα ???

Kράτησαν οι καπνοβιομηχανίες την μερίδα του λέοντος από την μείωση της φορολογίας και αύξησαν την κερδοφορία τους.

Η κυβέρνηση κατέθεσε μία διάταξη που μας δίνει ελάχιστες προμήθειες.

Δεν την υποστηρίξανε και την υπονομεύσανε!!! Η διάταξη ψηφίστηκε.

Ενημερώσανε κανέναν???

Και πάλι όχι!!!

Οι χονδρέμποροι αρνούνται να την εφαρμόσουνε και τι κάνουμε???

Παρακαλάμε τους εισαγγελείς μήπως ασχοληθούν και εξακολουθούμε να μένουμε στα ίδια.

Η ίδια μερίδα συναδέλφων την ίδια ώρα είναι λαλίστατη και δυναμική για τις καρέκλες.

Γιατί ενοχλήθηκε που ακούστηκε και μία άλλη φωνή.

Γιατί ασχολούνται με την καρέκλα και όχι με την ταμπακιέρα. Μας συκοφάντησαν λυσσαλέα ως «μπροστάρηδες» και «αμόρφωτους». Από τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις απουσιάσανε.

Όταν καταλάβανε ότι τελειώνει η δικαστικά διορισμένη εξουσία τους, διοργανώσανε σε μία νύχτα εκλογές στο σωματείο κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους.

Μετέτρεψαν το σωματείο που εκπροσωπεί έναν πολυπληθή κλάδο σε μία παρέα εκατό ατόμων για να το ελέγχουνε.

Όταν καταλάβανε ότι ο νόμος βάζει όρια στην εκμετάλλευση του περιπτέρου, τα βάλανε με τον νόμο και όχι με αυτούς που τον παραβιάζουν.

Τα προβλήματά μας δεν μπορούν να περιμένουν……….. Είναι εδώ και ακόμη αναζητούν τις λύσεις τους.

Χρειαζόμαστε ένα μαζικό σωματείο και όχι μία παρέα προνομιακών συνομιλητών με το χονδρεμπόριο και τις βιομηχανίες που να διαχειρίζεται μία σφραγίδα.

Θέλουμε ένα σωματείο που να αγωνίζεται με όλους μας για όλους μας. Που να παίρνει πρωτοβουλίες και να επιβάλλει το σεβασμό όλων στα συμφέροντά μας και να μην εκλιπαρεί να εφαρμοστούν οι νόμοι ή να τους μποϋκοτάρει με την ατολμία ή την απραξία του.

Το σωματείο – παρέα σε κάλεσε μέσα από τις σελίδες του «περιπτερούχου» να γραφτείς. Μάλιστα σου τάζει ότι θα αποφασίζεις εσύ για τον εαυτό σου.

Το θυμήθηκε μετά από τις εκλογές που έκανε νύχτα, σε αυτές ψηφίσανε 130 ενώ είμαστε χιλιάδες. Γιατί πρώτα θέλανε να πάρουνε τη διοίκηση και μετά να γραφτείς. Γιατί το μόνο που τους νοιάζει είναι να γίνεις πρόσχημα για να κάνουνε τη δουλειά τους. Γιατί δε σε θέλουνε μέλος αλλά στατιστική.

Ήδη ζητήσαμε εξώδικο να γίνει συνέλευση την 17/5/2011.

Απαιτούμε τα μέλη να είναι εκείνα που να αποφασίσουν τη στάση μας για το καπνικό.

Ζητάμε συγκεκριμένες και χειροπιαστές πρωτοβουλίες για να εφαρμοστεί ο νόμος και να τον σεβαστούνε όλοι. Να πάμε σε όσες κινητοποιήσεις χρειαστούν, να προσφύγουμε σε όποιο δικαστήριο ή αρχή είναι απαραίτητο και εάν κάποιοι δεν θέλουν να συνεργαστούν να το επιβάλλουμε.

Όμως δε σταματάμε εδώ…….

Θέλουμε ένα σωματείο για την Αθήνα ανοιχτό, δυναμικό και μαζικό, βήμα για τον κάθε συνάδελφο και τα προβλήματά του, τα οποία δεν τα εμπιστευόμαστε σε κανέναν που δεν μπαίνει στον κόπο ούτε να μας ενημερώσει.

Καταθέτουμε πρόταση μομφής κατά της διοίκησης που βγήκε νύχτα και ζητάμε την διεξαγωγή ανοιχτών εκλογών, με ξεκάθαρες θέσεις από τον καθένα για όσα μας αφορούν.

Προσφεύγουμε και πάλι στη Δικαιοσύνη στις 26 Μαϊου κατά της εκλογής της από μία παρέα και ζητάμε να γίνουν νέες. Για να βγει μία Διοίκηση από όλους μας και να την αγκαλιάσουμε όλοι μας.

Ζητάμε από κάθε συνάδελφο να γραφτεί στο σωματείο για να παραμερίσει τις μεθοδεύσεις που γίνονται στο όνομά του, δήθεν για αυτόν αλλά χωρίς αυτόν.

ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΗΝ
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΙΑΝΟΥΣ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ !!!!

Η απραξία σου αφήνει άλλους να αλωνίζουν….

Γίνε μέρος της λύσης των προβλημάτων σου.

Γιατί τα αιτήματα του κλάδου είναι πολλά και τα προβλήματα χρόνια.

Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου…….

Γιατί αν όχι εσύ, ποιος περιμένεις να το κάνει;

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ - ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου