Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Το περίπτερο του μέλλοντος!!!

Αυτό το σχέδιο είναι μια πράσινη εναλλακτική λύση για τα υπάρχοντα περίπτερα  στο δρόμο. Η ιδέα αυτή ονομάστηκε “EcoKiosk” και προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις παρούσες οικονομικές συνθήκες και τα θέματα της κλιματικής αλλαγής. 

Τροφοδοτείται από την ενέργεια που συγκομίζονται από τους ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή και μπορεί να λειτουργήσει μέχρι και 10 ώρες με μία φόρτιση, καθιστώντας την ικανή να λειτουργήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας. 




Επιπλέον, για τη θέρμανση, τον εξαερισμό και φωτισμό, το περίπτερο κάνει χρήση του φυσικού αέρα και φως με τη βοήθεια της διαφανής οροφής του.


Τα μέρη της κατασκευής είναι από υλικό  υψηλής ποιότητας και ανθεκτικό, αλλά επίσης είναι και ανακυκλώσιμα. Έξω από το περίπτερο διαθέτει πολλές γλάστρες και  σύμφωνα με το σχεδιαστή, θα καλλιεργούνται φυτά που είναι ικανά να απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα. Όλα τα παραπάνω βοηθούν στη μείωση των εκπομπών CO2.

Δεδομένου ότι ο σχεδιασμός που προορίζεται να χρησιμοποιηθεί σε εξωτερικούς χώρους, η κατασκευή έχει σχεδιαστεί κατά τρόπο που να του επιτρέπει να συλλέγεται νερό της βροχής. ΤΟ νερό που συλλέγεται αποθηκεύεται σε μια δεξαμενή που βρίσκεται κάτω από την στέγη και θα χρησιμοποιείται για το πότισμα των φυτών και ως νερό της βρύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου