Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Κάπνισμα και Υγεία – Άρθρο της Philip Morris International

Το κάπνισμα προκαλεί πολλές σοβαρές ασθένειες, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις (καρδιοπάθειες), καρκίνο του πνεύμονα και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (εμφύσημα, χρόνια βρογχίτιδα). Οι καπνιστές είναι πολύ πιο πιθανό από τους μη καπνιστές να αρρωστήσουν με μία από αυτές τις ασθένειες. Επίσης, το κάπνισμα είναι εθιστικό και μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο το σταματήσει κανείς. Αυτές είναι οι απόψεις κάθε κορυφαίας ιατρικής και επιστημονικής οργάνωσης σε όλο τον κόσμο. Είναι επίσης και οι απόψεις της Philip Morris International.


Καρδιαγγειακές παθήσεις (καρδιοπάθεια):

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναφέρει στη δικτυακή του τοποθεσία: “Η χρήση καπνού είναι σημαντικός παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις. Αν κάπνιζαν λιγότεροι άνθρωποι, θα υπήρχαν λιγότερα εμφράγματα και εγκεφαλικά επεισόδια.”

Ο Αμερικανικός Καρδιολογικός Σύνδεσμος δηλώνει στον κόμβο του, “Το κάπνισμα αυξάνει την πίεση του αίματος, μειώνει την αντοχή στην άσκηση και αυξάνει την τάση για την πήξη του αίματος.”

Το Βρετανικό Καρδιολογικό Ίδρυμα δηλώνει στον κόμβο του, “Το μονοξείδιο του άνθρακα στον καπνό των τσιγάρων μειώνει την ποσότητα του οξυγόνου που το αίμα μπορεί να μεταφέρει στην καρδιά και το σώμα σας.”
Καρκίνος του πνεύμονα και άλλες μορφές καρκίνου:

Ο ΠΟΥ δηλώνει στον κόμβο του, “Ο ρόλος του καπνού στην αύξηση της πιθανότητας καρκίνου του πνεύμονα είναι μία από τις πιο ευρέως γνωστές βλαβερές συνέπειες του καπνού στην υγεία του ανθρώπου. Αυτό που πολλοί άνθρωποι, καπνιστές και μη καπνιστές, μπορεί να μην γνωρίζουν είναι ότι η χρήση του καπνού αυξάνει τους κινδύνους εμφάνισης καρκίνου σε πολλά σημεία του σώματος εκτός από τους πνεύμονες.”

Ο ΠΟΥ δηλώνει επίσης: “Κατά μέσο όρο, ο κίνδυνος καρκίνου του πνεύμονα στους καπνιστές είναι αυξημένος, από 5πλάσιος έως 10πλάσιος…”
Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (εμφύσημα, χρόνια βρογχίτιδα):

Ο ΠΟΥ δηλώνει στον κόμβο του, “Η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) περιλαμβάνει δύο ομάδες πνευμονοπάθειας, τη χρόνια βρογχίτιδα και το εμφύσημα...υπάρχει μια δραματική συνέργεια με το κάπνισμα, σε τέτοιο βαθμό που οι καπνιστές έχουν υψηλότερη επικράτηση της ΧΑΠ και υψηλότερη θνησιμότητα.”

Οι αρχές δημόσιας υγείας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το κάπνισμα προκαλεί πολλές άλλες ασθένειες.

Για περισσότερες πληροφορίες από άλλες αρχές δημόσιας υγείας σχετικά με τον καπνό, το κάπνισμα και τις νόσους, ανατρέξτε στους παρακάτω κόμβους στο Internet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου