Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

British American Tobacco: Αύξηση οργανικών πωλήσεων κατά 5%

Αύξηση στις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου ανακοίνωσε η British American Tobacco PLC, ωστόσο η δεύτερη μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία στον κόσμο βάσει εσόδων επεσήμανε πως οι τάσεις συνεχίζουν να συρρικνώνονται και οι καπνιστές αντιμετωπίζουν δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Η ΒΑΤ, με κύριους ανταγωνιστές την αμερικάνικη Philip Morris International Inc. και την βρετανική Imperial Tobacco Group, ανακοίνωσε πως οι οργανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 5% στους τρεις μήνες έως τις 31 Μαρτίου σε καθεστώς σταθερών ισοτιμιών.
Οι όγκοι υποχώρησαν κατά 2,4% στα 164 δισ. τσιγάρα από τα 168 δισ. την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Οι περισσότερες αγορές εμφάνισαν κάμψη σε σχέση με το προηγούμενο έτος παρά το γεγονός ότι η ανατολική Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και η Αφρική παρουσίασαν σταθερές αποδόσεις.

«Αυτή η ικανοποιητική απόδοση επιτεύχθηκε σε συνθήκες που παραμένουν δύσκολες, με τη δραστηριότητα της βιομηχανίας να είναι σημαντικά χαμηλότερη σε μεγάλο αριθμό αγορών», ανέφερε η εταιρεία.

Στα επιμέρους στοιχεία, οι πωλήσεις του Kent ενισχύθηκαν 16%, του Dunhill 6%, και του Pall Mall 10%, με τα Lucky Strike να υποχωρούν κατά 4%.

Η BAT ανακοίνωσε, επιπλέον, ότι υπήρξαν μεγαλύτερες των προσδοκιών παραγγελίες στην Ιαπωνία, όπου το περιβάλλον διατηρείται «ιδιαίτερα αβέβαιο», έπειτα και από τον σεισμό.

Οι όγκοι πωλήσεων της BAT επηρεάστηκαν από τις πτώσεις σε Ισπανία, Μεξικό, Αυστραλία και Βιετνάμ. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος, Nicandro Durante, η εταιρεία αύξησε το μερίδιο αγοράς σε αυτές τις περιοχές, ενώ συνολικά ο ρυθμός κάμψης των πωλήσεων συρρικνώνεται.

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου